Om os

Kvalitetsarbejde i mere end 100 år

Olesen & Jensen A/S

Olesen & Jensen A/S er et veletableret firma med mere end 100 års erfaring, der udgør et solidt fundament for et langvarigt samarbejde. I dag ejes og ledes virksomheden af 4. generation, hvilket sikrer korte og effektive forretningsgange samt et personligt og nærværende ledelsesengagement.

Vores kerneforretning er elinstallation hvor vi dækker geografisk bredt i Vestjylland med afdelinger i Esbjerg, Fanø og Borris og dækker ligeledes Varde via vores ejerskab af Lundkvist A/S.


I O&J Gruppen beskæftiger vi mere end 170 medarbejdere hvorigennem vi yderligere har kompetencer inden for entreprisestyring, industri, automation, brand, sikring, CTS, kommunikation, energioptimering, elektromekanik, elektromekanisk værksted og marineelektronik.

Vi er opmærksomme på de høje kvalitetskrav, der stilles til moderne el-installations-virksomheder i dag. Derfor sørger vi for løbende videreuddannelse af vores elektrikere og teknikere. Dette sikrer, at vi altid har en serviceminded og teknisk kompetent stab af fagfolk, der kan håndtere en bred vifte af opgaver og løsninger på en ansvarlig måde.

Fokus på energioptimering

Vi forstår vigtigheden af at tilpasse sig en verden i forandring. Vores fokusområder omfatter energioptimering, intelligente styringssystemer, bæredygtig energiproduktion og anvendelse af grønne teknologier. Vi arbejder tæt sammen med dig som kunde for at identificere dit specifikke behov og tilbyde skræddersyede løsninger, der passer til din virksomhed eller dit hjem.

Uanset om det drejer sig om installation af solcelleanlæg, implementering af energieffektive belysningssystemer eller integration af Smart Home løsninger, er vores mål at hjælpe vores kunder med at opnå en mere bæredygtig og økonomisk fordelagtig energifremtid.

Der findes altid en løsning…

Uanset om du har brug for en erfaren teknikentreprenør, skal have udskiftet en enkelt stikkontakt eller ønsker intelligente installationer i dit hjem eller kontor, står vores mange elektrikere og teknikere altid klar til at løse opgaven for dig.

Kvalitet

Vi stræber efter at levere arbejde af høj kvalitet, der opfylder vores kunders behov og forventninger. En vigtig del af vores tilgang er, at investere i udviklingen af vores medarbejderes kompetencer, så de er i stand til at udføre deres arbejde på bedst mulig vis og holde sig opdaterede om nye teknologier og processer. Vi sætter en ære i at fuldføre en opgave med omhu og omfattende kontroller og tests for at sikre, at vores installationer opfylder de krav, der er fastsat for dem.

Kvalitetsarbejde, der opfylder dine forventninger!

Professionalisme

Vores fornemmeste opgave at levere vores løsninger med høj professionalisme og integritet. Vi er bevidste om, at vores branche kan byde på mange uforudsete udfordringer, og derfor lægger vi stor vægt på planlægning og overholdelse af aftaler og deadlines. Vi bestræber os på at vores medarbejdere kommunikerer på en høflig og respektfuld måde og klart og tydeligt kan videreformidle viden og ekspertise inden for deres felt. Vores kunder skal føle sig trygge og informerede i hele processen, og vi gør vores bedste for at sikre, at vores kommunikation er gennemsigtig og forståelig.

Professionelle løsninger med integritet og pålidelighed!

Sikkerhed

Vi prioriterer sikkerheden højt og sætter altid vores medarbejderes og kundens tryghed i højsædet. Vi træffer derfor alle nødvendige forholdsregler for at sikre, at arbejdet udføres sikkert og i overensstemmelse med alle lovkrav om lovlige elinstallationer. Vi prioriterer efteruddannelse og træning af vores medarbejdere. Vi sikrer, at de er fuldt bekendte med potentielle farer og risici forbundet med deres arbejde, samt hvordan de skal handle i farlige situationer. Vi sørger for, at vores ansatte har adgang til det nødvendige personlige beskyttelsesudstyr og at de er korrekt instrueret i dets anvendelse.

Vi tager ansvar for sikkerheden - ingen kompromiser!

Kundetilfredshed

Vi lægger stor vægt på at opbygge positive relationer til vores kunder, og vi stræber efter et tæt samarbejde baseret på tillid og gensidig forståelse. Vi sætter os ind i vores kunders specifikke behov og lytter nøje til deres ønsker og forventninger. Vi står altid til rådighed for yderligere rådgivning, support eller eventuelle spørgsmål, der måtte opstå, efter at en opgave er afsluttet. Vores kunder skal føle sig trygge og godt klædt på i brugen af vores installationer. De kan regne med os som pålidelige partnere også efter afslutningen af et projekt.

Vi bygger på tillid og samarbejde - din succes er vores mål!

Vores historie

1919
Olesen & Jensen bliver grundlagt
Den 7. marts etablerede Victor Henry Jensen, Kristian Olsen og Mads Olesen Poulsen El-firmaet Olesen og Jensen.
1919
1922
Stopper samarbejdet
V. H. Jensen og de to medstiftere enes om at stoppe samarbejdet. V. H. Jensen fortsætter som eneejer af firmaet, navnet forbliver Olesen & Jensen. Der installeres jævnstrøm i rigtigt mange bygninger. Køleskabe, støvsugere og vaskemaskiner begynder at vise sig, men det egentlige gennembrud kommer først efter anden verdenskrig. Fra 1950-1955 omlægges elforsyningen fra jævnstrøm til vekselstrøm.
1922
1958
Generationsskifte
Erik Jensen overtager familiefirmaet efter sin far. De sidste gas-gadelamper forsvinder og havnens elforsyning omlægges ligeledes til vekselstrøm. Slagboremaskinen bliver almindelig.
1958
1972
Olie fra nordsøen
Olieefterforskningen intensiveres i Nordsøen og egentlig produktion fra Dan feltet starter og bidrager til øget aktivitet i olie- og gasindustrien.
1972
1976
Nye lokaler
El-installationsafdelingen flytter til nye lokaler på Ørnevej 1.
1976
1978
Intertronicgruppen
Tyverisikring bliver mere almindeligt både til erhverv og private hjem og Olsen & Jensen er med i Intertronicgruppen som specialister i sikringssystemer. Intertronicgruppen består af firmaer der på landsplan har specialiseret sig i at installere og udvikle sikringsmetoder og -systemer.
1978
1984
Aktieselskab
Familiefirmaet omdannes til et familieaktieselskab.
1984
1986
Starten på noget nyt
Carsten S. Jensen overtager aktierne i firmaet. Den kraftige nedgang i fiskeriet gør, at olieproduktionen bliver meget væsentlig for Esbjerg og basen for udvidelse af forretningen begynder.
1986
1988
Hurtigere, større og mere effektivt
Der bygges nyt stort elektromekanisk værksted på Ørnevej 1. Automatiseringen af industrien tager fart. Hurtigere, større og mere effektivt, er firsernes mantra.
1988
1997
Borris El A/S
1. februar - Borris El A/S overtages
1997
2000
Tonnesen A/S
1. Maj - Tonnesen A/S I Lyne overtages
2000
2005
Overtagelse fra svigerfar
Claus Boel overtager aktierne i familiefirmaet fra sin svigerfar og fortsætter alene ledelsen af firmaet.
2005
2010
Lundkvist A/S
1. oktober - overtages Lundkvist A/S i Varde
2010
2011
O&J Energy A/S opstår
1. oktober - Nordsø Elektronik og O&J elektromekaniske værksted fusioneres og O&J Energy A/S opstår.
2011
2016
Overtager CTS-forretning
Den 1. november overdrager SE Energi & Klima sin CTS-forretning til Olesen & Jensen. Overtagelsen indebærer alle fire CTS-afdelinger i henholdsvis Esbjerg, Kolding, Aarhus og Ringsted.
2016
2019
100 års fødselsdag
Den 7. marts fejres firmaets 100-års fødselsdag og fortsætter den spændende udvikling som el-branchen altid har budt på.
2019
2019
O&J Brand & Sikring
1. oktober lancerer Olesen og Jensen det nye selskab O&J Brand & Sikring, der skal skærpe koncernens fokus inden for området. O&J Brand & Sikring er et partnerskab mellem ejeren af Olesen og Jensen, Claus Boel, og Lars Küster. Selskabet startede op med i alt ni medarbejdere og har til formål at levere tryghed gennem installation og service af brand og sikring til offentlige og private virksomheder.
2019
2022
O&J Comfort
1. oktober fusionerer O&J Brand & Sikring A/S med O&J CTS A/S. Det fortsættende, fælles nye navn, bliver O&J Comfort A/S. Den samlede forretning i O&J Comfort A/S består af over 80 medarbejdere fordelt på 4 adresser i henholdsvis Esbjerg, Odense, Århus og Greve. Hermed består O&J Gruppen i dag af El-firmaet Olesen & Jensen, O&J Energy samt O&J Comfort A/S. Samarbejdet på tværs af selskaberne bidrager til de bedste løsninger og en bred vifte af kompetencer samt korte og effektive forretningsgange og et personligt ledelsesengagement.
2022