Bolig & byggeri

Intelligente styringer

Intelligente styringer – IBI anlæg

Med vores Intelligente Bygningsinstallationer (IBI) sørger følere og sensorer for optimalt indeklima. Lys og temperatur kan reguleres alt efter rummets naturlige lysindfald eller efter antallet af personer der opholder sig i rummet. Den intelligente regulering skaber ideelle produktionsbetingelser med minimal miljøpåvirkning.

Komplet kontrol over energiforbruget sikrer ressourceoptimering og betydelige besparelser. "Det intelligente hus" tilbyder også adgangskontrol. Bygningen fungerer selvregulerende på flere niveauer og genererer data til analyser.

Hvis IBI sammenbygges og integreres CTS-systemer, kan IBI også anvendes på varme-, køle- og ventilationsanlæg. Men mulighederne er næsten uendelige og blandt andre kan nævnes:

Typisk vil et IBI anlæg anvendes til at styre f.eks. boligens lamper ude og inde, varmeanlægget, ventilationen, alarmer og musikanlægget.
 

Et eksempel på et almindeligt brugt IBI-anlæg er et anlæg, der automatisk tænder lyset udenfor, når mørket falder på, eller når nogen nærmer sig boligen. Anlægget styres af følere, der reagerer på, at mængden af lys falder, eller på varmestrålingen eller bevægelser fra mennesker (eller dyr), der kommer i nærheden af føleren. Det kan også være at ventilatoren på badeværelset styres af luftfugtigheden eller at du har forskellige lyssætninger til travle morgener og hyggeaftener.

Vidste du?

Nybyg eller renovering

Det er hovedsageligt i nybyggede huse, der installeres IBI-anlæg. I ældre boliger installeres det typisk kun, hvis boligen alligevel skal igennem en større renovering. Det er ret omfattende at installere anlægget, da det bland andet kræver, at der trækkes en stor mængde kabler på kryds og tværs i bygningen.

Længere levetid og lavere driftsomkostninger

Med Intelligente Bygningsinstallationer har bygningen længere levetid og lavere driftsomkostninger end traditionelle bygninger, da forbruget nemmere kan tilpasses de reelle behov. Løsningerne tillader en høj grad af personlig tilpasning og øget komfort. 

Brug for hjælp?

Vores eksperter inden for området

Bliv inspireret

6. Ungdomsbo-stengaardsvej renovering_1200
Boligforeningen Ungdomsbo, renovering af Stengårdsvej
4. Vejen Kommune Raadhus Nybyg_1200
Vejen kommune - nybyg af rådhus

Bliv nysgerrig og udforsk flere referencer!

 

Få et indblik i vores tidligere projekter og lad dig inspirere. Dyk ned i vores arbejde og opdag, hvordan vores erfaringer kan forme dine fremtidige projekter.